Foto GaleriYaşamMevsimsel depresyon nedenleri neler? İşte dikkat edilmesi gereken hususlar

Mevsimsel depresyon nedenleri neler? İşte dikkat edilmesi gereken hususlar

5 / 5 Mevsimsel depresyon nedenleri neler? İşte dikkat edilmesi gereken hususlar
01 Aralık 2022 - 13:13

Mevsimsel depresyon diğer depresyondan ayıran şey ise en az iki yıl üst üste ve mevsim içinde sadece birkaç ay sürmesidir. Diğer mevsimlerde görülmez. Mevsimsel Depresyon semptomları hafif, orta ve ağır olarak ele alınır. Günlük yaşamları sürdürmede zorluk yaşayan bireyler hafif derecede atlatırken, ağır geçiren vakalarda çoğunlukla madde bağımlılığı ve intihar düşüncesinde artış gözlemlenebilir. İlaç tedavisi, psikoterapi ve ışık tedavisi adı verilen fototerapi ile tedavi edilebilir. Fototerapide kısaca gün ışınlarını taklit eden ışık kaynakları kullanılarak danışana destek sağlanılarak yapılır.

Doğal güneş ışıkları gelesiye kadar da sürdürülür fakat doktorlara göre, fazlası göz hastalığı olan ve ışığa karşı duyarlı cildi olanlar için yan etkisi olabilir Semptomları hafif olan kişilere ise egzersiz, açık havada yürüyüşler önerilebilir. Mevsimsel depresyonu önlemek için ise, hava bulutlu bile olsa dışarıda olmaya özen göstermenizde fayda var bununla birlikte perdelerinizi ve panjurlarınızı açıp içeriye biraz da olsa gün ışığı almayı sağlarsanız enerjinizin biraz olsun yükseldiğini hissedebilirsiniz. Az karbonhidratlı yiyeceklere yönelmeniz de size yardımcı olabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster