Foto GaleriYaşamMart ayında çiçek açmaları gerekiyordu Ocak ayının ortasında açtılar

Mart ayında çiçek açmaları gerekiyordu Ocak ayının ortasında açtılar

8 / 16 Mart ayında çiçek açmaları gerekiyordu Ocak ayının ortasında açtılar
14 Ocak 2021 - 16:08

"İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN ETKİLERİNİ GECİKTİRMEK İÇİN ORMANLARI KORUMALIYIZ"

Geleceğe dönük yapılan projeksiyonlarda, bitkilerin yayılış alanlarının değiştiğini vurgulayan Ünal Akkemik, iklim değişikliğinin etkilerini geciktirmek için ise ormanları korumanın önemini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bazı bitkiler ikim değişikliğine direnirken, bazıları direnemeyecek. Yaşam alanları değişecek. Örneğin yapılan bir çalışmada, Belgrad ormandaki kayın ağaçlarının 2070'lerden sonra artık buradan çekip gideceğini gösteriyor. Fosil yakıtlardan mutlaka uzak durmamız gerekiyor. Özellikle verimli ve toprak bakımından zengin alanlarda ağaçlandırma yapmamız gerekiyor. En önemlisi mevcut ağaç ve ormanlarımızı korumamız gerekiyor. Şuan iklim değişikliğinin ana sebebi olan, atmosferdeki karbon birikimini azaltacak en önemli karasal ekosistemler ormanlardır. Dolayısıyla da, verimli ormanların oranının artması, mevcutların korunması durumunda havadaki karbon daha fazla emilecek ve böylece iklim değişikliği etkilerini daha da geciktirecek. İki şeyden dolayı bunu yapmak zorundayız. İklim değişikliği ve kuraklık. Bir kuraklık sorunu var, susuzluk sorunu var. Bütün o temiz, tatlı içme suyunun kaynağı ormanlar"

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster