Foto GaleriYaşamMars'ta yaşam var mı? Heyecanlandıran keşif!

Mars'ta yaşam var mı? Heyecanlandıran keşif!

4 / 4 Mars'ta yaşam var mı? Heyecanlandıran keşif!
26 Ağustos 2022 - 13:11

Keşiflerin örnekleme açısından büyük bir öneme sahip olduğunu söyleyen Prof. Shuster, "Su tarafından değişime uğrayan magmatik kayalara dair kanıtlarımız olduğu gerçeği, Mars'ta yaşamı destekleyebilecek çevresel koşulları anlama konusunda insanları son derece heyecanlandıran bir keşif" şeklinde konuştu.

Perseverance görevi için çalışan, makalenin yazarlarından Jeokimyacı Kenneth Farley ise kayaların gölün magmatik kayalar oluştuktan sonra var olduğunu gösterdiğini söyledi. Farley, "Bu, 'Mars iklimi ne zaman gezegen yüzeyinde göl ve nehirlerin oluşması için elverişliydi? Ve bugün gördüğümüz çok soğuk ve kuru koşullar ne zaman oluştu?' sorularını ele alacak" ifadelerini kullandı.

Perseverance keşif aracı Mars yüzeyine Şubat 2021'de iniş yapmıştı. Kayalar Mars'tan Sample Retrieval Lander (Örnek alım aracı) tarafından alınacak ve Earth Return Orbiter'e (Dünya'ya Dönüş Yörünge Aracı) aktarılacak. Kayaların Dünya'ya en erken 2033 yılında gelmesi bekleniyor. (CNN Türk)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster