Foto GaleriGündemLübnan'daki ekonomik çöküşün perde arkası!

Lübnan'daki ekonomik çöküşün perde arkası!

4 / 9 Lübnan'daki ekonomik çöküşün perde arkası!
28 Ağustos 2023 - 15:38

Ekonomik çöküş, Lübnan Lirası'nın değerinin yüzde 98’den fazlasını silip, süpürdü. Döviz rezervleri yok oldu gitti. Yüzde 200’leri aşan enflasyon orta sınıfı yok etti. Şu anda ülkedeki birçok haneye 24 saat elektrik dahi verilemiyor.

Ülkenin borcunun Gayri Safi Yurt İçi Hasılası'na oranı son resmi verilerin yayımlandığı 2020'de yüzde 150'ydi. Şimdi yüzde 300'lere yaklaştığı belirtiliyor, IMF'ye göre reform adımları atılmazsa yüzde 500'leri bulabilir. Yani Lübnan’ın borcunu ödeyebilmesi için, tüm ülkenin kuruş harcamadan beş yıl çalışması gerekebilir.

Lübnan’da çalışan Associated Press Haber Ajansı Muhabiri Kareem Chehayeb’e göre, “insanların market alışverişlerinde neleri geride bırakmak zorunda kaldıklarını görmek", gelir adaletsizliğini özetliyor. Ya da özel jeneratör satın alabilen bir aydınlık bir mahalleye, bir de diğerine bakmak."

Chehayeb, "Bir zamanlar, orta sınıf işleri olan ya da emekliye ayrılmış birçok kişi enflasyonla başa çıkabilmek için taksi şoförlüğü gibi başka işler yapmak zorunda kalıyor” diyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster