Foto GaleriYaşamLondra için korkutan 2060 senaryosu!

Londra için korkutan 2060 senaryosu!

5 / 7 Londra için korkutan 2060 senaryosu!
11 Aralık 2023 - 13:26

Londra 2060'ta dang humması taşıyan sivrisineklerin yuvası haline gelecek

Sivrisinek ve diğer canlılar tarafından insanlara bulaştırılan hastalıklarda artış görüleceği değerlendirmesi yapılan raporda, Aedes ve Culex türü gibi İngiltere için yeni olan istilacı sivrisinek türlerinin ülkede yayılacağı uyarısı yapıldı.

Raporda, Afrika'da "iki büklüm yapan" anlamına gelen Chikungunya virüsünün yanı sıra dang humması ve Zika virüsünün Londra ile İngiltere'nin diğer bölgelerinde artacağı belirtildi.

Raporda, birçok bulaşıcı hastalığın da sıcaklarla doğrudan ilgili olduğuna dikkati çekildi.

Londra'nın tropikal ve subtropikal bölgelerde sivrisineklerin taşıdığı dang hummasının yuvası haline geleceği kaydedilen raporda, kentin en kötü senaryoda 2060'ta endemik dang hummasının yaşanmasına uygun hale geleceği, bu durumun halk sağlığı için önemli bir risk olduğu vurgulandı.

Aynı şekilde Galler, Kuzey İrlanda ve İskoçya'nın alçak bölgelerinin 2060 ila 2070 yıllarında yeni tür sivrisineklere ev sahipliği yapmaya başlayacağı belirtildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster