Foto GaleriYaşamKulağınızdaki bu çizgiye dikkat: Kalbinizdeki tehlikenin sinyali!

Kulağınızdaki bu çizgiye dikkat: Kalbinizdeki tehlikenin sinyali!

6 / 7 Kulağınızdaki bu çizgiye dikkat: Kalbinizdeki tehlikenin sinyali!
24 Nisan 2024 - 10:43

"ŞEKER HASTALARININ RİSKİ ÇOK DAHA YÜKSEK"

Prof. Dr. Balcı, özellikle diyabetin kalp-damar hastalıkları açısından önemli bir risk faktörü olduğunu belirterek, "Şeker hastalarının kalp-damar hastalıkları açısından riski, topluma göre çok daha yüksek. Bu nedenle diyabet tanısı alanların mutlaka kardiyoloji muayenesinden de geçmeleri önemli. Yapılan tetkiklerde bir anormallik olmasa bile yılda bir kez periyodik olarak kardiyoloji hekimince değerlendirilmelerini öneriyorum." diye konuştu.

Erkeklerde 50 yaş altında, kadınlarda ise menopoz öncesi, erken yaşta, kalp krizi, "bypass" ameliyatı gibi operasyonları geçiren birinci derece aile yakını olanların da mutlaka kardiyolojik açıdan değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Balcı, "Ayrıca birinci derece aile yakınında erken yaşta koroner arter hastalığı tespit edilenlerin de 'ailesel hiperkolesterolemi' dediğimiz kolesterol yüksekliği açısından da araştırılmalarını öneriyoruz." açıklamasında bulundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster