Foto GaleriGündemKolon ve kirişleri kesip 1 daireyi 3 kişiye kiralıyorlar!

Kolon ve kirişleri kesip 1 daireyi 3 kişiye kiralıyorlar!

4 / 8 Kolon ve kirişleri kesip 1 daireyi 3 kişiye kiralıyorlar!
08 Şubat 2023 - 10:42

‘YAPIYA EKSTRA YÜKLER YÜKLENİYOR’

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Mehmet Soner Akdoğan, oluşturulan bu tip dairelerin tehlikeli olduğunu söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

*Öğrenci ve yabancıların daha fazla yaşadığı bölgelerdeki daire sahipleri daha fazla gelir elde edebilmek için dairelerini bölüp, 1 daireden 2-3 daire çıkararak, kiraya veriyor.

*Burada da yapıya duvarlar gibi ekstra yükler getiriyorlar, bu tadilatlar denetimsiz yapılıyor. Denetimsiz olunca da genelde taşıyıcı sistem elemanlarına zarar veriliyor.

*İmar mevzuatı kapsamında yapılacaksa bile bunun ruhsata tabi tutularak denetimli bir şekilde yapılması gerekiyor.

‘YANLIŞ VE KARŞISINDAYIZ’

*Vatandaş ‘Tek dairedense daire bölüp daha fazla gelir elde edebilirim’ diyor. Bölgemizde de bir barınma sıkıntısı olduğu için bu daireler çok ciddi rağbet görüyor.

*Eğer kişinin hakları varsa bunun ruhsatlandırılıp, denetim altında yapılması doğru olacaktır, aksi taktirde yapılan tüm yapılar kaçak ve kanunsuz olacaktır. Bunlar temel olarak yanlış ve biz karşısındayız” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster