Foto GaleriGündemKene ısırığının ardından bu 7 belirti varsa dikkat!

Kene ısırığının ardından bu 7 belirti varsa dikkat!

5 / 6 Kene ısırığının ardından bu 7 belirti varsa dikkat!
15 Temmuz 2021 - 10:42

KENELERİ UZAK TUTMAK İÇİN

İlk olarak kenelerin mart ve kasım ayları arasında aktif olduğunu unutmayın. Evinizin etrafındaki kenelerin yaşam alanlarını azaltmak için bahçe bakımına önem verin. Yaşam alanınızı kenelerle paylaşıp paylaşmadığınızdan emin olmak için haşere tuzakları kullanın.

Bahçenizde kene olduğunu düşünüyor ve ilaçlama yapmak istiyorsanız, arı gibi yararlı böcekleri zehirlemeyecek doğal haşere kovucu ürünler tercih edin. Kenelerin yapıştığı diğer hayvanları evinizin etrafından uzak tutmak için önlem alın.

Eviniz kenelerin doğal alanı ormanlık bölgelere, uzun otlar ve çalılıklara yakınsa ağaç yongası veya çakıllardan geniş bir bariyer oluşturun. Dışarıda dolaşan evcil hayvanınız varsa sık sık kene kontrolü yapın.

Piknik, yürüyüş ya da kamp için gittiğiniz yerlerde pantolon giymeyi tercih edin ve çoraplarınızı pantolonun üzerine çekin. Ayrıca ayakkabılarınıza ve pantolonunuza kene kovucu sprey uygulayın. Eve döndüğünüzde vücudunuzu detaylıca kontrol edin, duş alın ve kıyafetlerinizi yüksek ısıda yıkayın.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster