Foto GaleriGündemKavga büyüyor: Çin'den DSÖ'ye şok eden yanıt!

Kavga büyüyor: Çin'den DSÖ'ye şok eden yanıt!

8 / 9 Kavga büyüyor: Çin'den DSÖ'ye şok eden yanıt!
13 Ağustos 2021 - 13:33

ÇİN'DEN JET YANIT: YENİ ARAŞTIRMAYI REDDEDİYORUZ!

DSÖ'nün yeni araştırma ekibi yollamak istediklerini açıklamasının hemen ardından Çin'den jet yanıt geldi. Çin DSÖ'nün araştırma ekibi yollama isteğini ve kurulan ekibi anında reddetti. Çin'in ret gerekçesi bu araştırma taleplerinin 'bilimsel' olmaktan uzak ve tamamen 'siyasi' talepler olması ve yine politik baskıyla gündeme getirilmesi oldu.

Salgının başından beri gündemden düşmeyen 'Vuhan Laboratuvar' teorisi sürekli tekrar gündeme geldikçe Pekin üzerinde biriken baskı da artıyor. 4 milyondan fazla insanın hayatını kaybetmesine sebep olan salgının başlangıcının Çin'in Vuhan şehri olduğu, ilk hastanın da bu laboratuvar da çalışan bilim insanlarından birisi olduğu söylentileri artık sadece komplo teorisyenleri tarafından değil DSÖ ve diğer yetkili kurumlar tarafından da dillendiriliyor.

2021 yılının Ocak ayında Çin'e ilk giden DSÖ araştırma ekibi Çinli bilim insanlarıyla ortak bir araştırma yürütmüş ancak bu ilk denemeden sonuç alınamadı. Çin ise bu ilk araştırma raporunun yeterli olduğunu ve virüsün Vuhan'dan yayılmadığını söyledi. Çin aynı zamanda baştan beri kendisine yöneltilen suçlamaları ve araştırma taleplerini politik kaynaklı olmakla itham ediyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster