Foto GaleriYaşamKaraciğeri temizleyen besinler

Karaciğeri temizleyen besinler

9 / 14 Karaciğeri temizleyen besinler
26 Temmuz 2019 - 11:48

HIZLI KİLO VERMEK KARACİĞERİ YAĞLANDIRIR

Beslenme bozukluklarının nedenleri arasında; yetersiz gıda alımı, emilim sorunları, protein sentezinde azalma, yağ oksidasyonunda artma, insülin direnci ve enerji kaybının artması gelmektedir. Siroz gelişmemiş kronik karaciğer hastalarının bilinen dengeli beslenme kurallarına uymaları yeterlidir. Günde 0,8-1 gr protein, 30-35 kalori enerji almaları gereken yetişkin hastaların gereksiz ilaç kullanımından ve özellikle alkolden uzak durmaları gerekmektedir. Aşırı kilolu ve obez kişilerde karaciğer yağlanması gelişebileceği gibi hızla kilo vermek de aynı etkiye neden olabilmektedir. 

Greyfurt 

C vitamini, pektin ve antioksidanlar açısından zengin olan greyfurt karaciğerin doğal olarak temizlenme sürecine yardımcı olur. Greyfurt ayrıca glutatyon ve antioksidanlar sayesinde serbest radikalleri nötralize ederek karaciğeri güçlendirir. Glutatyon ağır metallerin temizlenmesine yardımcı olur. Ayrıca greyfurt flavonoid sayesinde de yağ yakmaya yardımcı olmaktadır. Her gün kahvaltıda küçük bir bardak taze sıkılmış greyfurt suyu içerek tüm meyvelerin keyfini çıkarın.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster