Foto GaleriYaşamKanser vakaları neden patlama yaptı?

Kanser vakaları neden patlama yaptı?

6 / 6 Kanser vakaları neden patlama yaptı?
20 Aralık 2021 - 09:18

AKILLI İLAÇLAR SGK KAPSAMINA ALINSIN

Kanser tedavisi uzun, zorlu ve maddi olarak da yıpratıcı bir süreç. SGK, meme ya da diğer kanser türlerinin tedavisinde kemoterapiyi karşılasa da bazı akıllı ilaçların ücretini karşılamıyor. Mesela, Sağlık Bakanlığı’nın yurtdışından teminine izin verdiği ilaçlar listesindeki, yumurtalık kanseri ilacı, Lynparza ve yine rahim ve yumuşak doku kanseri ilacı Tecentriq gibi ilaçları kanser hastaları ancak parasını vererek alabiliyor. Dozu 70 bin lira ile 100 bin lira arasında olan bu akıllı ilaçların alternatifi yok.

Birçok hasta ya borç ya da kredi çekerek alıyor ilacını. Aslında ilaç bedellerinin, SGK tarafından hastaya geri ödenmesi Yargı kararı ile tescilli. Yani kanser hastaları ilaç bedelini, dava açıp geri alabiliyorlar. Ancak dava 1 yıl sürüyor. Bu da bir dahaki doza geç kalmak demek. O nedenle de bana da ulaşan birçok kanser hastası ile hekimler, hele de COVID-19 ile mücadele ettiğimiz böyle bir dönemde dava açıp ilaç almak yerine SGK’nın bu ilaçları geri ödeme kapsamına almasını talep ediyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster