Foto GaleriGündemKanada'da Katolik kiliseleri ateşe veriliyor

Kanada'da Katolik kiliseleri ateşe veriliyor

1 / 11 Kanada'da Katolik kiliseleri ateşe veriliyor
29 Haziran 2021 - 10:39

Kanada, istismarcı ve ırkçı geçmişiyle yüzleşirken, ülkenin batısındaki yerlilerin yaşadığı bir bölgede yer alan iki Katolik Kilisesi daha ateşe verildi. Polis yangınların şüpheli olduğunu ve soruşturulduğunu açıkladı. Bununla birlikte, yangınların kim tarafından ve hangi amaçla çııkarıldığı bilinmiyor. Ancak, yerlililer duruma çok öfkeli olduklarını ve kiliselerde ölü çocuk mezarları için yaptıkları araştırmaların sekteye uğradığını açıkladı. Ülkede, geçen aydan bu yana kilise bahçelerinde yaklaşık bin yerli çocuğun mezarı keşfedildi.

HER İKİ KİLİSE DE KÜL OLDU

Kanadalı yetkililer, British Colombia eyaletindeki Yukarı Similkameen Kızılderili Grubu topraklarındaki St Ann Kilisesi'nde ve Aşağı Similkameen Kızılderili Birliği topraklarındaki Chopaka Kilisesi'nde sabahın erken saatlerinde çıkan yangınlara müdahale ettiğini duyurdu. Ahşaptan yapılmış ve 100 yıldan daha eski olan her iki kilise de yanarak kül oldu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster