Foto GaleriGündemKamyon ve TIR şoförüne talep artıyor: İş çok şoför yok!

Kamyon ve TIR şoförüne talep artıyor: İş çok şoför yok!

4 / 5 Kamyon ve TIR şoförüne talep artıyor: İş çok şoför yok!
11 Nisan 2022 - 10:44

ÇÖZÜM: KADINLARI İSTİHDAM ETMEK

Kadınları istihdam etmek çözüm gibi görülse de rapor, kadınların şoförlük mesleğine ilgisinin de çok düşük olduğunu gösteriyor. Dünya çapında kamyon şoförlerinin sadece yüzde 2'si kadın ve ankete katılan tüm ülkelerde kadın kamyon şoförlerinin yüzdesinin düştüğü görüldü. Bununla birlikte, Avrupa'da kadın otobüs ve tur otobüsü sürücülerinin payının 2020'de toplam işgücünün yüzde 10'undan yüzde 16'sına çıkması cesaret verici işaret olarak görüldü.

Gençlerin mesleğe olan ilgisi de umut vermiyor. Rapora göre, 25 yaşın altındaki kamyon şoförlerinin oranı bütün ülkelerde düşük. 25 yaş altı şoförlerin oranı, Avrupa ve Rusya'da yüzde 5'e, Meksika'da yüzde 6 ve Türkiye'de ise yüzde 7'ye düştü. Profesyonel kamyon şoförlerinin ortalama yaşının şu anda dünya çapında 50'ye yaklaşması ve her yıl giderek yaşlanmasıyla meslek açısından son derece önemli bir risk olarak görülüyor. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster