Foto GaleriYaşamİşte milyonerleri sığdıracak alanı kalmayan ülke

İşte milyonerleri sığdıracak alanı kalmayan ülke

4 / 4 İşte milyonerleri sığdıracak alanı kalmayan ülke
22 Şubat 2018 - 13:28

Deniz doldurup alan kazanmak

Özel sektörün finanse edeceği 2 milyar doları aşkın bu projeyle, 2026'ya kadar deniz doldurma yoluyla 60 bin metrekarelik yeni bir yerleşim alanı oluşturulacak. Burada 120 lüks konutun yanı sıra bir park ve 30 gemilik bir liman olacak.

Bu devasa proje ile denize su geçirmez beton odacıklar yerleştirilip etrafındaki suyun çekilmesi ve buraya Sicilya'dan getirilen kumların doldurulması ile yapay bir kara parçası yaratılmış olacak.

İnşaatın deniz canlılarına zarar vermemesi için bu alandaki canlıların koruma altındaki diğer bölgelere taşınması ve üç boyutlu baskı yoluyla oluşturulan yapay mercanların yerleştirilmesi planlanıyor.

Çevreye etkisi

Ancak uzmanlar tüm çabalara rağmen inşaatın deniz yaşamına zarar vereceğini, buradaki yüzlerce yosun türü ve binlerce deniz organizmasının tümünü korumanın mümkün olmadığını söylüyor.

Deniz doldurma yoluyla yeni alan yaratma işi Monako'da ilk kez yapılmıyor. 1861'den bu yana topraklarının yüzde 20'si bu yolla genişletilmiş zaten.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster