Foto GaleriYaşamKadınlarda 2 kat daha fazla: En yaygın görülen psikolojik rahatsızlık!

Kadınlarda 2 kat daha fazla: En yaygın görülen psikolojik rahatsızlık!

3 / 6 Kadınlarda 2 kat daha fazla: En yaygın görülen psikolojik rahatsızlık!
24 Nisan 2022 - 17:10

Hayat boyunca bir kez ya da birden fazla ortaya çıkabilen depresyon sürecinde çok sayıda belirti gözlemlenebileceğini kaydeden Kavak, şunları söyledi: “Depresyon belirtileri şunlardır. Sürekli üzgün ​​hissetme veya depresif bir ruh hali içinde olma. Bir zamanlar zevk alınan etkinliklere karşı ilgi duymama ya da eskisi kadar zevk almama, diyetle ilgisi olmayan kilo kaybı veya kilo artışı, çok fazla uyuma veya uyku problemi yaşama, enerji kaybı, karamsarlık veya çaresizlik hissi, mutsuzluk, hareketsiz oturamama, el sıkma gibi amaçsız fiziksel aktivitede artış veya yavaş hareketler veya konuşma, değersizlik hissi, hemen hemen her konuda kendini suçlu hissetme, düşünmede, konsantre olmada ve karar vermede zorluk yaşama, tekrarlayan ölüm veya intihar düşünceleri, cinsel isteksizlik, azalmış benlik saygısı, gelecek beklentilerinin olmaması.

Depresyondan söz edebilmek için en az iki haftalık bir süre boyunca yukarıdaki semptomların en az beşinin mevcut olması gerekir. Depresyon rahatsızlığı olan birçok bireyde bu semptomların büyük bir kısmı gözlemlenebilir. Depresyon semptomları, hastanın sürekli yeni sorunlar yaratmasına neden olabilir ve hastanın günlük yaşamını gözle görülür derecede olumsuz etkileyebilir.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster