Foto GaleriYaşamKadın hastalığı olarak biliniyor erkekler de risk altında!

Kadın hastalığı olarak biliniyor erkekler de risk altında!

5 / 8 Kadın hastalığı olarak biliniyor erkekler de risk altında!
09 Haziran 2022 - 17:39

"ERKEK KARDEŞLERDE BİLE İNSÜLİN DİRENCİ VAR"

Polikistik over sendromunun kadınlarda doğurganlık çağında en sık görülen hormonal bozukluk olduğuna dikkat çeken Dr. Yıldız, "Dünyada her 5 kadından biri, Türkiye'de ise her 7 kadından birinde görülüyor. Bu bozukluğun hem hekimler hem de hastalar açısından önemli zorlukları var. Adında polikistik over yani yumurtalık geçtiği için PCOS bir kadın hastalığı gibi algılanıyor fakat bizim bundan uzun zaman önce yaptığımız bir çalışma vardı. PCOS'u olan genç kadınların anne babaları ile kız kardeşleri ve erkek kardeşlerini metabolik etkiler yönünden, yani insülin direnci, gizli şeker ve şeker hastalığı açısından değerlendirdiğimizde; anneler ve kız kardeşlerin yanında, babaların ve erkek kardeşlerin de etkilendiğini, anne ve babalarda gizli şeker ve şeker hastalığı oranının yüzde 50'leri bulduğunu, genç olan erkek kardeşlerde dahi gizli insülin direnci olduğunu gözlemledik.

Yine yakın zamanda bizim bütün bu çalışmaların sonuçlarını alt alta koyup yaptığımız bir metaanaliz de gösterdi ki PCOS'u olan kadınların hem annelerinde, hem de babalarında diyabet riski 2,5 kata varan oranda artmış durumda. Bugün için yeni verilerle söyleyebileceğimiz, adında 'yumurtalık' olan bir hastalıktan aslında erkekler de etkilenebiliyor. Gizli şeker ve metabolik problemler açısından erkeklerin de değerlendirilmesi çok önemli" diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster