Foto GaleriYaşamİsveç'in süper zenginlerinin yükselişi!

İsveç'in süper zenginlerinin yükselişi!

6 / 12 İsveç'in süper zenginlerinin yükselişi!
06 Mayıs 2024 - 09:30

(Greedy (Açgözlü) isimli kitabın yazarı Andreas Cervenka)

İsveç’in yeni süper zenginlerinin sayısındaki artışın bir nedeni ülkenin başarılı teknoloji girişimleri.

Ülkede son yirmi yılda 40’tan fazla ‘unicorn’ olarak tanımlanan yani değeri milyar dolar ve üzeri start-up kuruldu. Bu nedenle ülke Avrupa'nın Silikon Vadisi olarak biliniyor.

Online video görüşme uygulaması Skype ile dünyanın en büyük online müzik ve podcast dinleme platformu Spotify İsveçli girişimciler tarafından kuruldu.

King ve Mojang gibi oyun devleri de burada yaratıldı. Daha yakın zamanda kurulan dikkat çekici girişimler arasında Visa'nın 2 milyar dolara satın aldığı finansal teknoloji start-up'ı Tink, elektrikli scooter şirketi Voi yer alıyor.

Deneyimli girişimci Ola Ahlvarsson, ülkenin teknoloji girişimlerindeki başarısını, 1990'larda kişisel bilgisayarların vergi indirimleriyle halka sağlanmasına bağlıyor.

Ahlvarsson, bu indirimler sayesinde teknoloji meraklılarının "diğer ülkelerden çok daha hızlı bir şekilde birbirine bağlandığını” söylüyor.

Birçok şirketin kurucu ortağı olan Ahlvarsson, bir dayanışma kültürünün varlığını da öne çıkarıyor. Başarılı girişimcilerin rol modeli olmanın yanında yeni nesil girişimcilere de yatırımcı olarak destek verdiğini anlatıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster