Foto GaleriGündemİşte 'Gizemli Ayakkabı Kralı'nın hikayesi: 11.7 milyar dolarlık servet!

İşte 'Gizemli Ayakkabı Kralı'nın hikayesi: 11.7 milyar dolarlık servet!

6 / 8 İşte 'Gizemli Ayakkabı Kralı'nın hikayesi: 11.7 milyar dolarlık servet!
08 Nisan 2022 - 13:03

HAYATI BİR ANDA DEĞİŞTİ

Zhang 1980’lerin sonuna gelindiğinde, Tayvan ve Çin’in güney eyaleti Guangdong’da birkaç ayakkabı girişimi daha kurdu. Guangdong sektörde rekabetin çok yoğun olduğu bir yer olsa da Zhang burada kendini farklılaştırmak için bir fırsat görmüştü. Zhang bu bölgede yapışkan, esnek kauçuk tabanları olan vulkanize ayakkabılar üretmeye başladı.

O dönem yalnızca kaykaycılar arasında popüler olan ayakkabıların üretimi ucuz olsa da, bu düşük kârlı olduğu için tercih edilmiyordu. Sonrasında bu ayakkabılar 1990’larda moda olmaya başladığında, Zhang büyük bir avantaj elde etmiş oldu. Böylece bu ayakkabıları Vans ve Converse gibi markalar için üretmeye başladı.

Converse 2001’de iflas etse de Zhang’ın bu iflas sonrasında da markayla ilişkiler sürdü. İki yıl sonra Nike Converse’i satın alınca Converse yöneticileri Nike’a Zhang ile çalışma tavsiyesinde bulundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster