Foto GaleriEkonomiİşte dünyanın en değerli 20 şirketi...

İşte dünyanın en değerli 20 şirketi...

4 / 24 İşte dünyanın en değerli 20 şirketi...
04 Temmuz 2023 - 10:32

Benzer bir büyüme de Elon Musk'ın sahibi olduğu elektrikli otomobil üreticisi Tesla'dan geldi. Haziran ayında piyasa kapitalizasyonunda %28'lik bir sıçramaya tanık oldu.

Tesla'nın yükselişi, rakipleri Ford Motor Company ve General Motors Co'nun Tesla'nın şarj ağına erişmek için yaptığı anlaşmalarla körüklendi ve bu da Tesla'nın şarj cihazlarını potansiyel olarak endüstri standardı olarak belirleyebilir.

Önde gelen çip üreticilerinden Nvidia da geçen ay 1 trilyon dolarlık değerleme kulübüne katılanlardan oldu. Piyasa değeri %11.8 artış gösteren firmanın bu büyümesindeki en büyük pay ise yatırımcıların, yapay zekâdaki patlamaya gösterdiği ilgi oldu. Şirketin hisseleri, mayıs ayında Wall Street tahmininin %50'sinden fazla olan bir gelir tahmininin ardından yükseldi.

Buna karşılık, Alphabet Inc'in piyasa değeri, Microsoft Bing'in ChatGPT'nin arkasındaki yapay zekânın entegrasyonunu ile ön plana çıkması sonrası geçen ay %2.3 düşüşle 1.53 trilyon dolara geriledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster