Foto GaleriEkonomiTürkiye’nin en yaşanabilir 10 ilçesinden 7’si İstanbul’dan

Türkiye’nin en yaşanabilir 10 ilçesinden 7’si İstanbul’dan

10 / 10 Türkiye’nin en yaşanabilir 10 ilçesinden 7’si İstanbul’dan
28 Mayıs 2018 - 17:44

“Sosyoekonomik derecelendirme çalışmamızda refah düzeyi için konut satış ve kira değerlerini; yaşanabilirlik için nüfus, konut yoğunluğu, mağaza sayısı, raylı toplu taşıma sistemleri, sağlık kurumu sayıları, yaşam memnuniyeti verileri, hastanelerdeki 1000 kişiye düşen yatak sayısı, aile hekimi başına düşen nüfus, 112 istasyonu başına düşen nüfus, ambulans başına düşen nüfus, toplam suç miktarı, hane halkı sayısı, havadaki partiküler madde yoğunluğu (PM10) gibi kriterleri; kültürel düzey için ise eğitim durumuna göre nüfus, tarihi/turistik yer sayıları gibi birçok farklı kriter ve veri setini göz önünde bulunduruyoruz.

Bölgelerin iç dinamikleri ölçeğinde, bu değişkenlerde gerçekleşen artış ya da azalışlar, bölgelerin sosyoekonomik derecesine ve sıralamasına doğrudan yansımaktadır. Bu kriterlerin tümünü büyük oranda karşılayan Beşiktaş ilçesinin yine listenin başında yer alması bu açıdan şaşırtıcı değil. Bu doğrultuda, Küçükçekmece ilçesinde göze çarpan hızlı yükselişi, Kanal İstanbul güzergahında yer almasına ve havaalanlarına bağlantı yollarına ve toplu ulaşım imkanlarına yakın olmasına bağlayabiliriz.

Ayrıca, atıl durumdaki fabrikaların yer aldığı arazilerin markalı konut projeleriyle değerlendirilmeye başlanması ve buna bağlı olarak konut talebinin artarak yeni cazibe merkezleri oluşturmasının beklenmesi gibi nedenler de bu yükselişi tetiklemiş olabileceğini düşünmekteyiz.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster