Foto GaleriGündem'Isı adaları'ndan çıkış yolu: İşte 4 ana başlık!

'Isı adaları'ndan çıkış yolu: İşte 4 ana başlık!

4 / 6 'Isı adaları'ndan çıkış yolu: İşte 4 ana başlık!
20 Ekim 2021 - 08:59

Raporda; iklim krizi ve ısı adalarının olumsuz etkilerini azaltmaya dönük uyum ve önlemler; şu başlıklar altında sıralandı:

1- SU KAYNAKLARI: Metrekare başına düşen yağış miktarları artan bir iklim kuşağında, farklı kademelerde (çatı, teras, zemin vb.) yağmur suyu toplama, depolama, arıtma ve kullanma sistemleri ile su kaynağı yaratmak etkin bir uyum stratejisi olabilir.

2- MUHTEMEL RİSKLER: Kentlerin farklı bölge veya mahalleleri farklı mikroklimalara sahip olabilir, iklim değişikliğinden farklı etkilenebilir. Daha küçük ölçekli (mahalle, semt ve cadde düzeyinde) ve yüksek çözünürlüklü iklim verisinin toplanmasına ihtiyaç vardır.

3- KENTSEL SAĞLIK: Sağlık açısından kırılganlık yaratabilecek alanların belirlenmesi, güçlendirilmesi gereken alanlar için teknik ve sosyal altyapı sunumları gerçekleştirilmelidir.

4- YEŞİL VE AÇIK ALAN: Açık alanlar tasarlanırken, yumuşak (yeşil) ve sert zemin açık alan dengesi gözetilmeli. Alanlar ağaçlandırma, gölgelikler, su elemanları gibi peyzaj elemanları ile birlikte tasarlanmalı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster