Foto GaleriGündemİşgali bitireceği tarih belli oldu: İşte Putin'in planı!

İşgali bitireceği tarih belli oldu: İşte Putin'in planı!

5 / 8 İşgali bitireceği tarih belli oldu: İşte Putin'in planı!
07 Nisan 2022 - 14:18

NEDEN 9 MAYIS

Rusya her yıl 9 Mayıs’ta II. Dünya Savaşı’nın bitişini Kızıl Meydan’da gerçekleşen görkemli bir askeri geçitle kutluyor. Putin’in, Ukrayna savaşını Nazilerle olan savaşa benzettiği; savaş gerekçesi olarak Ukrayna’nın Nazilerden arındırılmasını gösterdiği bilinen bir gerçek. Rus liderin şimdi de 9 Mayıs tarihini işaret ederek II. Dünya Savaşı’na ve Rusya’nın Almanya’yı mağlup edişine gönderme yapmak istediği konuşuluyor.

CNN Türk'teki habere göre; bu tarihin özellikle seçildiğine inanan uzmanlar Putin’in Kiev’deki yenilgisini örtmek için savaşın bitiminde övgüyle söz edebileceği ve belirgin bir anlamı olan bir gün seçmesinin akla yatkın olduğunu düşünüyor. Ancak bu konuda generalle yapılan baskının ters bir etki yaratabileceği ve politik motivasyonlarla belirlenen askeri hedeflerin ters tepmeye daha çok yatkın olduğunun altı çiziliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster