Foto GaleriYaşamİklim değişikliğinin etkisiyle bu kış nasıl geçecek?

İklim değişikliğinin etkisiyle bu kış nasıl geçecek?

5 / 6 İklim değişikliğinin etkisiyle bu kış nasıl geçecek?
15 Aralık 2021 - 16:20

OCAKTA SOĞUK HAVALAR ETKİLİ

Kış aylarında kuvvetlenen ve kutup bölgelerinin soğuk olmasını sağlayan kutup girdabının güçlenmesinin de beklendiğini ifade eden Dr. Demirhan, “Bu sebeple 2021-2022 kış döneminde Doğu Avrupa’da belirli dönemlerde özellikle ocak ayı civarında soğuk bir kış gözlenebilir. Kutup girdabının kuvvetlenmesi, soğuk havanın Balkanlar’ı geçip ülkemizin kuzey ve doğu bölgelerini etkisi altına alabilmesi ihtimali artırıyor. Dolayısıyla ocak ayı civarlarında kuzey ve doğu bölgelerimizde ortalamaların artında sıcaklıkların olduğu, soğuk bir havayla karşılaşabiliriz” şeklinde konuşuyor.

Dr. Demirhan, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Bu dönemlerde yağmur ve kar olasılığı ise artarak karşımıza çıkabilir. Böylesi bir durumda doğu bölgelerde genel olarak sıcaklık artıyor olsa da kutup girdabının güçlü olduğu aralıkta Doğu Anadolu’daki dağlarda yoğun kar olabilir.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster