Foto GaleriEkonomiİklim değişikliğine dair bilinmesi gereken 5 şey

İklim değişikliğine dair bilinmesi gereken 5 şey

4 / 5 İklim değişikliğine dair bilinmesi gereken 5 şey
18 Eylül 2019 - 14:13

4.Gıda Güvenliği

Artan sıcaklıklar halihazırda tarımsal verimliliği etkiliyor, meyve ve sebze kaynaklarını risk altına sokuyor.Tahmin edilemeyen yağış düzenleri ve daha sık görülen aşırı hava olayları da gıda sistemindeki aksaklıkları artırıyor. ABD'deki çiftçiler kuraklıkların ve benzeri görülmemiş sellerin sert sonuçlarını çoktan hissettiler. 2019 Mayıs ayında Amerika Birleşik Devletleri'nin Maryland eyaletinde etkili olan şiddetli yağış sele neden oldu. Bölgede çok sayıda binayı su bastı. Araçlar sel nedeniyle sürüklendi. Yüzlece ev sel nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Şiddetli yağış toprak kaymalarına da neden oldu. Çok sayıda yol ulaşıma kapandı. Eyalette olağanüstü hal ilan edildi. Sel nedeniyle evlerinde mahsur kalanlar tahliye edildi. Geçtiğimiz senelerde Missouri Eyaleti'nin Joplin kenti yakınında bulunan Shoal Irmağı'nın taşması sonucu binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kalmış ve geniş tarım alanları da sular altında kalmıştı.  

Haziran ayında Çin'i vuran sel felaketinde 61kişi hayatını kaybetmiş 356 bin kişi de riskli bölgelerden tahliye edilmişti. Felaketin maddi zararın yaklaşık 2 milyar doları bulabileceği belirtildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster