Foto GaleriGündemHatay esnafı açtıkları tezgahlarla gidenlere "umut" kalanlara "moral" olmak istiyor!

Hatay esnafı açtıkları tezgahlarla gidenlere "umut" kalanlara "moral" olmak istiyor!

3 / 4 Hatay esnafı açtıkları tezgahlarla gidenlere umut kalanlara moral olmak istiyor!
02 Nisan 2023 - 13:37

Açtığı dükkanla moral olmak istiyor

Tezgahına "Gitmedik ki dönelim" adını vermeyi kararlaştırdıklarını vurgulayan Et, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu isim birçok kişinin de hoşuna gidiyor. Fotoğraflarını çekip sosyal medyadan paylaşıyorlar. Gece yarılarına kadar birbirimize teselli olmak amacıyla dükkanı açık tutuyoruz. Burada hayat saat 7-7.30'da bitiyor. Biz gerçekten gitmedik, buradayız. Amacımız burada kalanlar gelsinler, sohbet edelim, onlarla sarılalım. Kalanları gördüğümüz zaman mutlu olalım istedik. Yoksa bu saate kadar kalmakta bir beklentimiz yok."

Et, tüm çalışanların burayı terk etmemek şartıyla bir araya geldiğini belirterek, "Burayı yeniden ayağa kaldıracağız. Arkadaşlarımıza geri dönmeleri için biz buradan umut olacağız. Bu şehir medeniyetler şehri. Yine buraya turistleri getireceğiz. Yine lezzetlerimizi tatmalarını sağlayacağız." diye konuştu.
"Biz ayaktayız"
Zeynep Korkut, eşiyle takı, saat ve pil sattıkları bir dükkan işlettiğini, depremde bu dükkanın ve evlerinin yıkıldığını söyledi.
Devletin ve milletin kendileri için seferber olduğunu anlatan Korkut, "Biz ayaktayız şükür. Çok üzüldük, sarsıldık, zorluk çektik. Ama yardımsever milletimize, vatanımıza teşekkür ederiz, her yerden yardım geldi. Sattığımız ürünlerin çadırda zarar görmesini istemediğimiz için sokakta tezgah açtık." diye konuştu.
Kebap ustası Ahmet Yıldız, 10 yıldır Hatay'da restoran işlettiğini, dükkanı yıkıldığı için seyyar tezgah açtığını kaydetti.
Elektrik ürünleri satan Ekrem Çelik, yaşadıkları depremin büyüklüğüne işaret ederek, hem dükkanının hem de ürünlerinin bir kısmının zarar gördüğünü anlattı.
Esnafın hayatını sürdürebilmek için tezgah açmak zorunda olduğuna değinen Çelik, "Çarkların dönmesi lazım. Her şeyi devletten beklemek olmaz. Tezgahlarımızı açtık, satış oluyor. Günlük ihtiyacımız çıkıyor." dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster