Foto GaleriGündemGüçlü kemikler kalp hastalığı riskini azaltıyor

Güçlü kemikler kalp hastalığı riskini azaltıyor

19 / 19 Güçlü kemikler kalp hastalığı riskini azaltıyor
26 Mayıs 2021 - 13:25

D VİTAMİNİ VE KALSİYUM ALIN

İskeletin güçlenmesi ve sertleşmesi için gerekli olan kalsiyum ve fosfat vücudun emilimini artırdığından, sağlıklı kemikler için D vitamini gerekli. Osteoporoz Derneği’nin klinik danışmanlarından Sarah Leyland, “Düşük D vitamini seviyeleri osteoporoz ve kırık riskinizi artırabilir” diyor.

D vitaminini yeterince almak çok önemli olsa da bazı çalışmalar, çok yüksek dozlarda D vitamininin kemik yoğunluğunu olumlu yönde etkilemediğini ve hatta azaltabileceğini ileri sürdü.

Journal of Clinical Nutrition’da yayınlanan yeni bir rapor, Birleşik Krallık’ta yaşayan Asyalıların yarısının ve siyahi Afrikalıların üçte birinden fazlasının yüksek düzeyde D vitamini eksikliğine sahip olduğunu ortaya çıkardı.

Kalsiyumun da kemik sağlığındaki önemine dikkat çeken Leyland, “Yetişkinlerin günde 700 mg kalsiyuma ihtiyacı var” diyor. Kalsiyum; tofu, badem, susam tohumu, yeşil yapraklı sebzeler ve süt ürünleri gibi birçok gıdada yaygın olarak bulunuyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster