Foto GaleriEkonomiGözler yeni asgari ücrette: İşte masadaki zam oranı!

Gözler yeni asgari ücrette: İşte masadaki zam oranı!

6 / 15 Gözler yeni asgari ücrette: İşte masadaki zam oranı!
12 Haziran 2023 - 08:28

2- Sosyal yardımlar asgari ücret hesabında dikkate alınıyor mu, vergi muafiyeti devam edecek mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın teklifi üzerine Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanıp yeni asgari ücreti her zaman belirleyebilir. Bu ister yıllık ister aylık belirleyebilir. Bunun üst sınırı iki yıllıktır. Ücret belirlenirken ülkenin içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik durum, ücretliler geçinme indeksleri, geçim şartları göz önüne alınıyor. Asgari ücretin ödenmesinde işveren tarafından işçiye ödenen ek ücretler ve sosyal yardımlar dikkate alınmıyor. Yılbaşında asgari ücrete gelir vergisi kaldırılmıştı. Asgari ücrete kadar olan kazançlara vergi istisnası uygulanacak. Tüm çalışanların maaşlarının asgari ücrete kadar olan kısmı vergi dışı kalmaya devam edecek.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selami BAKIR12 Haziran 2023 23:25

    Adaletli bir ücret artışı olacak mı? Hayır. Çünkü adı üzerinde "Asgari ücret" , yani verdiğimle idare et, Bakmayın caz-cuz ettiklerine, toplanıp toplanıp dağıldıklarına hepsi adet yerini bulsun. 

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster