Foto GaleriYaşamGökyüzünden ölü kuşlar yağdı! Korkutan uyarı...

Gökyüzünden ölü kuşlar yağdı! Korkutan uyarı...

10 / 11 Gökyüzünden ölü kuşlar yağdı! Korkutan uyarı...
08 Ekim 2021 - 08:53

Son dönemde başta Hakkari olmak üzere pek çok yerde yeni kuş türleri tespit edildiğine dair müjdeli haberler geliyor. Emrah Çelik, Hakkari bölgesinde tespiti yapılan türlerin daha önce ülkemizde görüldüğünü fakat Hakkari için yeni kaydı verilen türler olduğunu söylüyor. Yaşadığı şehir olan Iğdır'ın zengin bir potansiyeli olduğunu söyleyen Çelik, Iğdır'ın üç ülkeye sınır teşkil etmesi ve sahip olduğu sulak alan potansiyeli ile kuş bilimine önemli katkılar sağladığını söylüyor. Çelik, "İl sınırları içerisinde yer alan Aras Kuş Halkalama İstasyonu'nda Türkiye ornitofaunasına yeni türler eklendi" diyor.

Prof. Dr. Çağan Şekercioğlu ise son dönemde gelen müjdeli haberlerin ve keşfedilen yeni kuş türlerinin Türkiye'de önceden kaydedilmemiş, ilk kez yeni kaydedilmiş türler olduğunu belirtiyor. Türkiye'deki kuş gözlemcisi sayısının arttığına dikkat çeken Şekercioğlu, Kovid-19'la hayatımıza giren seyahat kısıtlamalarının Türkiye içinde daha fazla gözlem yapılmasına sebep olduğunu söylüyor.

Şekercioğlu, yurt dışındaki ülkelerde milyonlarca gözlemci olduğunu, Türkiye'den daha az ekolojik çeşitliliğe sahip Almanya'da kaydedilmiş kuş türü sayısının 506, İngiltere'de ise 607 olduğunu söylüyor. Bu sayının ülkemizde 491'e ulaştığını belirten Şekercioğlu, "Türkiye’de kaydedilen kuş türü sayısının 500'ü geçeceğine ve zamanla 600’e yaklaşacağına eminim" diyor. 2013 yılında Türkiye kuş gözlem verilerini inceleyerek Türkiye’de ilk kez iklim değişikliğinin kuş türlerinin dağılımını nasıl etkileyeceğini modellediklerini belirten Şekercioğlu, bu çalışmada bazı kuş türlerinin ülkemizde yaşadığı alanın azalacağının, diğer türlerin de artacağının ortaya çıktığını söylüyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster