Foto GaleriYaşamGeçmeyen öksürük ciddi hastalıkların işareti olabilir!

Geçmeyen öksürük ciddi hastalıkların işareti olabilir!

3 / 8 Geçmeyen öksürük ciddi hastalıkların işareti olabilir!
02 Mart 2023 - 09:07

"UZUN SÜREN ÖKSÜRÜK CİDDİYE ALINMALI"

Üç haftadan uzun süren öksürüklerde mutlaka hekime başvurulması gerektiğinin altını çizen Görgüner, geçmeyen öksürüğün nedenlerini ve çözüm yollarını şöyle aktardı:

"Akut öksürük dediğimiz, üç haftadan kısa süren öksürükler için genellikle solunum yolu enfeksiyonları sebebiyle oluşur ve panik yapmaya gerek yoktur. Daha çok grip, faranjit, bahar alerjisi, sinüzit ve zatürre gibi solunumsal enfeksiyonlarla ilişkili olarak ortaya çıkabilir. 3 haftayı geçen öksürüklerde özellikle de 8 haftayı geçen kronik öksürüklerde mutlaka hekim yardımına başvurulması gerekiyor. Soğuk algınlığı ve grip gibi nedenlerden kaynaklanan öksürüklerde, evde bal, ıhlamur gibi bir takım basit yöntemler uygulanabilir. Ancak öksürük şurupları, balgam sökücü gibi ilaçların hekim kontrolünde alınması daha doğru olacaktır. Özellikle hamilelerde bu durum çok daha büyük önem taşımaktadır."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster