Foto GaleriEkonomiEmekli maaşlarındaki güncellemeler ve ek ödemelerle ilgili tarihler netleşti!

Emekli maaşlarındaki güncellemeler ve ek ödemelerle ilgili tarihler netleşti!

12 / 16 Emekli maaşlarındaki güncellemeler ve ek ödemelerle ilgili tarihler netleşti!
29 Ocak 2024 - 16:29

BAKAN IŞIKHAN'DAN EMEKLİ MAAŞI ZAMMI AÇIKLAMASI

Yeni zamla birlikte oluşan maaş farkının Resmi Gazete'de sonrası en geç Cuma gününe kadar hesaplara yatırılması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK, Bağ-Kur emeklilerinin zam farkını bir hafta içinde yatıracaklarını söyledi. Bakan Işıkhan emekli maaş farkları için şu ifadeleri kullandı:

"2024 yılının ilk yarısı için; Memur emeklilerimize yüzde 49,25 artış sağlamıştık. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimize ise yüzde 37,57 olarak ortaya çıkan artış oranlarına 11,68 puan daha artış ilave ederek, emekli maaşları artış oranlarını tüm emeklilerimiz için eşitledik. Yani SSK ve Bağ-Kur emeklisi vatandaşlarımızın maaş artış oranını da Memur emeklisi vatandaşlarımız gibi yüzde 49,25'e yükseltmiş olduk. Bildiğiniz gibi emeklilerimizin emekli aylıkları her yılın Ocak ve Temmuz aylarında artmaktadır. Temmuz ayında da memurlar için Toplu Sözleşmenin; SSK ve Bağ-Kur için de mevzuat çerçevesinde emekli aylıkları artmaktadır. Emekli maaşı zammı Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra oluşan aylık farkları yaklaşık bir hafta içerisinde emeklilerimizin hesabına yatmış olacaktır inşallah. Bu vesileyle, güçlü iradeleriyle bizlere destek olan Sayın Cumhurbaşkanımıza da ayrıca şükranlarımı sunuyorum."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster