Foto GaleriYaşamDünyanın en ilginç Yapıları

Dünyanın en ilginç Yapıları

3 / 7 Dünyanın en ilginç Yapıları
01 Haziran 2018 - 16:31

Dünyanın en ilgi çekici yapılarından olan Giza Piramitleri M.Ö 2753-2563 yıllarında inşa edilmiş. Toplamda 3 piramitten oluşmaktadırlar.

Giza Piramitlerinin en büyüğü ise dünyanın 7 harikası arasında yer alan Keops Piramidi. Aynı zamanda en kusursuz ve hayret verici bir matematiğe sahip olanı. Bilim adamlarını, matematikçileri ve mimarları bugün bile hayrete düşüren bu yapının şimdiye kadar anlaşılan en ilginç özelliklerinden bazıları işe şunlardır; Bu piramidin yüksekliği ikiye bölündüğünde Pi sayısını verir. Tepe noktasından geçen meridyen karalarla denizlerin ikiye ayrıldığı noktadır. Piramidin bulunduğu yer dünyanın merkeziyle Kuzey Kutbu’na eşit uzaklıktadır. Piramidin yüksekliğinin 1 milyar ile çarpımı güneş ile dünya arasındaki mesafeye eşittir. Piramidin dört yüzeyinin toplam yüzölçümü yüksekliğinin karesine eşittir.

Firavun Keops’un doğum ve tahta çıkış günlerinde piramidin içerisine yılda iki kez olmak üzere güneş ışınları girer.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster