Foto GaleriYaşamDondurulmuş embriyo araştırması: Kanser riski daha yüksek!

Dondurulmuş embriyo araştırması: Kanser riski daha yüksek!

4 / 6 Dondurulmuş embriyo araştırması: Kanser riski daha yüksek!
06 Eylül 2022 - 09:40

8 MİLYON ÇOCUK 170 BİN IVF VAKASI İNCELENDİ

İsveç'teki Göteborg Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, açık erişimli PLOS Medicine dergisinde yayınlanan çalışmaları için Danimarka, Finlandiya, Norveç ve İsveç'teki yaklaşık 8 milyon çocuğun tıbbi verilerini analiz etti. Bunların 22 bin 630'u donmuş çözülmüş embriyo transferinden sonra doğanlar da dahil olmak üzere 170 bin IVF vakası incelendi. Araştırma, donmuş ve çözülmüş embriyo transferinden sonra doğan çocukların, taze embriyo transferinden sonra doğan ve herhangi bir doğurganlık tedavisi görmeden doğan çocuklara göre kanser riskinin yaklaşık 1,6 ila 1,7 kat daha yüksek olabileceğini buldu.

Euronews Türkçe'deki habere göre; Risk bu şekilde görünse de gerçekte oluşan rakamlar binde 2 gibi çok daha az sayıda. Göteborg Üniversitesi'nde kadın doğum ve jinekoloji profesörü ve araştırmanın ortak yazarlarından Christina Bergh, Euronews Next'e verdiği demeçte, "Aslında bu artış oldukça mütevazı. Bu şekilde doğmuş çocukların çoğu şimdilik sağlıklı" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster