Foto GaleriGündemDoğadaki yarasalarda koronaya benzer virüs keşfedildi!

Doğadaki yarasalarda koronaya benzer virüs keşfedildi!

3 / 6 Doğadaki yarasalarda koronaya benzer virüs keşfedildi!
23 Eylül 2021 - 14:18

Pasteur Enstitü'deki patojen keşif laboratuvarı başkanı Pr.Marc Eloit konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu virüsler Sars-Cov2 gibi insan hücrelerini enfekte edebilir. SARS-CoV-2'ye yakın bu üç koronavirüs, Spike proteini üzerinde bulunan ve insan hücrelerine bağlanmayı mümkün kılan RBD adlı bir alana sahip. Bu alandaki önemli 17 amino asitten SARS-CoV-2'den farklı sadece bir veya iki tane var" diye konuştu.

Bu korona virüslerin genomunu belirledikten sonra araştırmacılar, SARS-CoV-2'nin insanlara bulaşmasına izin veren RBD proteinini sentezledi. Araştırmacılar yaptıkları çalışmadan RBD proteinin insan hücrelerine bağlanabildiğini doğruladı.

Virüslerin insan hücrelerini enfekte edebilse de, bir insanı hasta edecek kadar güçlü olup olmadığı bilinmiyor. Bunu anlamak için araştırmacılar, farelere bu üç korona virüsü bulaştırmayı ve onların nasıl tepki vereceğinin inceleyecek.

Bu çalışma, eğer doğrulanırsa, Sars-Cov2'nin kökeni sorusuna doğrudan cevap vermeyecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster