Foto GaleriGündemÇocuğunuzu korona ya da İnfluenza tanısı kesinleşmeden okula göndermeyin!

Çocuğunuzu korona ya da İnfluenza tanısı kesinleşmeden okula göndermeyin!

8 / 10 Çocuğunuzu korona ya da İnfluenza tanısı kesinleşmeden okula göndermeyin!
04 Şubat 2022 - 11:23

6 ay ve üzerindeki çocuk ve yetişkinlere grip aşısı yapılabildiğini ve risk grubundaki kişilere her yıl grip aşısı yapılmasının önerildiğini belirten Uzm. Dr. Bostancıoğlu, “Grip aşısı genellikle eylül ayından ocak, şubat ayına kadar yaptırılabilir. Koronavirüs aşıları ise şu an 12 yaş ve üzerine yapılabiliyor. Avrupa ülkeleri, ABD ve Kanada'da 5-11 yaş aralığındaki çocukları aşılama başladı. Omicron varyantının çocuklarda da çok hızlı yayıldığını görüyoruz, bu yüzden önümüzdeki aylarda Türkiye’de de isteyen aileler için 5-11 yaş arası çocuklara aşılama başlamasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Çocuklarda Kovid-19 önlemlerine dikkat çeken Uzm. Dr. Bostancıoğlu, çocuklu ailelere şu önerilerde bulundu: “Çocuklara; maske, fiziksel mesafe ve el yıkamanın önemi konularında ciddi eğitim verilmesi gerekiyor. Halka açık yerlerde 2 yaş üstü çocukların maske takmaları, rutinde 4 saatte bir ıslanırsa hemen maskeyi değiştirmeleri öğretilmelidir. Elleriyle maskelerine, göz, burun, ağız bölgelerine dokunmamaları gerekirse, parmak ucu ve tırnaklarla değil, el sırtı ile kaşımaları tembihlenmelidir. Hapşırıp öksürdükleri zaman bir peçeteye öksürmeleri, o peçeteyi de çöpe atmaları gerektiği konusunda çocuklar uyarılmalıdır. Peçete temin edilemiyorsa dirsek içine hapşırıp öksürülmelidir. Okul, hastane gibi mecburen bulunulan mekânlar dışında kapalı kalabalık ortamlarda zaman geçirilmemesi, eğer gerekliyse de 2 saatten daha uzun kalınmaması gerekiyor. Kovid-19 enfeksiyonu sırasında hasta erişkinlerin çocuklarla temastan kaçınması gerekiyor.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster