Foto GaleriYaşamCaretta caretta yasağı: Cezası 109 bin TL!

Caretta caretta yasağı: Cezası 109 bin TL!

3 / 6 Caretta caretta yasağı: Cezası 109 bin TL!
25 Mayıs 2022 - 11:07

20.00'DEN İTİBAREN SAHİLE GİRİŞ YASAK

Eylül sonuna kadar sürecek yuva ve yavru çıkışlarıyla ilgili saat 20.00'den gün doğumuna kadar kumsala insan ve her türlü araç girişinin yasak olduğunu kaydeden Prof. Dr. Başkale, “Sahilde ateş yakmak, çadır kurmak ve benzeri tüm faaliyetler yasak. Aksi takdirde giriş yapanlar ve zarar verenlere ilişkin 109 bin TL'yi bulan ciddi cezaları var. Geçen yıl birkaç kişiye bu cezalar yazıldı. Ateş yakan oldu, araçla girenler tespit edilip plakaları üzerinden cezalar yazıldı. Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü'nce Patara sahilinde bu sene kazıklama çalışması yapılarak, insanların kullanabileceği alanlar da belirlendi ve yeni bilgilendirme tabelaları konuldu. Günlük denetimler de yapılıyor" diye konuştu.

Kumsalda 4'ü resmi toplam 14 görevlinin bulunduğunu dile getiren Prof. Dr. Başkale, “Görevli ve gönüllülerimiz öğleden sonraları sahildeki vatandaşlara deniz kaplumbağalarının neslinin tehlike altında ve koruma altında olduğu, yuvalamaları, yavru çıkışları, ekoturizme katkıları gibi birçok konuda bilgilendirme yapıyor. Ayrıca sahile gece girişin yasak olduğu da bildiriliyor. Bölgede jandarma ekipleri de 24 saat nöbet tutuyor. Şu ana kadar 2 yuva oluştu. Geçen yıl bugünlerde 8-9 yuva olmuştu ama bu yıl iklim şartları nedeniyle 1-2 haftalık gecikme yaşanıyor" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster