Foto GaleriMagazinBill Gates ne kadar zengin! Servet nasıl bölüşülecek?

Bill Gates ne kadar zengin! Servet nasıl bölüşülecek?

8 / 13 Bill Gates ne kadar zengin! Servet nasıl bölüşülecek?
04 Mayıs 2021 - 12:20

6. Gates, yıllar içinde hayır kurumlarına en az 41 milyar dolar bağışladıktan sonra bile dünyanın en zengin dördüncü kişisi olmaya devam ediyor.

Gates ve eşi, 2000 yılında şu anda dünyanın en büyük özel hayır kurumu olan ve küresel sağlık ve yoksulluğa odaklanan Bill & Melinda Gates Vakfı'nı kurdu. Forbes'a göre Gates, Bill & Melinda Gates Vakfı'na Microsoft hissesi olarak 35,8 milyar dolar bağışladı.

Bununla birlikte, Bill & Melinda Gates Vakfı, çiftin boşandıktan sonra hayır kurumlarının eşbaşkanları ve mütevellileri olmaya devam edeceklerini söyledi. Vakıftan yapılan açıklamada, "Rollerinde veya organizasyonda herhangi bir değişiklik planlanmamaktadır."Kuruluş stratejilerini şekillendirmek ve onaylamak, vakfın sorunlarını savunmak ve örgütün genel yönünü belirlemek için birlikte çalışmaya devam edecekler" denildi.

Diğer taraftan 2010 yılında Bill Gates ve Warren Buffett (Şu anda dünyanın en zengin yedinci kişisi) dünyanın en zengin insanlarını hayatları boyunca veya ölümlerinden sonra servetlerinin çoğunu hayır kurumlarına vermeye teşvik eden bir hayır kurumu olan The Giving Pledge'i kurdu. Ayrıca Alzheimer araştırmasına 50 milyon dolar ve Alzheimer'ı daha erken teşhis etmek amacıyla bir fona 30 milyon dolar daha yatırdı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster