Foto GaleriGündemBBC sinema eleştirmenllerinden 2022'nin en iyi 20 filmi

BBC sinema eleştirmenllerinden 2022'nin en iyi 20 filmi

16 / 21 BBC sinema eleştirmenllerinden 2022'nin en iyi 20 filmi
28 Aralık 2022 - 16:01

Guillermo del Toro's Pinocchio (Guillermo del Toro Sunar: Pinokyo )

Muhtemelen daha önce Mussolini için dans eden bir Pinokyo görmemişsinizdir ama Guillermo del Toro'nun gerçek bir çocuğa dönüşen kuklanın klasik öyküsüne getirdiği karanlık, heyecan verici ama yaşama sarılan yaklaşım, bilindik Disney versiyonundan çok, kendi fantastik ve siyasi içerikli filmleri olan Pan'ın Labirenti ve Suyun Sesi ile ortak noktalara sahip.

Parlak, ustaca tasarlanmış kuklalar ve göz kamaştırıcı tek tek görüntü animasyonla, filmin diğer yönetmeni Mark Gustafson'la birlikte, küçük oğlu Birinci Dünya Savaşı sırasında bir bombayla öldürülen Geppetto karakterini yaratıyor.

Yıllar sonra, kederden kendinden geçmiş bir halde, cılız bacaklı, uzun burunlu, neşe dolu bir kukla olan Pinokyo'yu yontuyor.

Pinokyo bir karnavala katılmak için kaçıyor ve faşist lider için gösteri yapmaya zorlanıyor. Hikayenin daha tedirgin edici ya da daha görkemli ve zengin bir versiyonunu hayal etmek zor.

Hayatı herhangi bir insan evladının sevebileceği kadar seven bir zamanların ağaçtan oyma kukla kahramanı bu kadar canlı. (CJ)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster