Foto GaleriGündemBBC deşifre etti: İsrail'in kan donduran işkence yöntemleri!

BBC deşifre etti: İsrail'in kan donduran işkence yöntemleri!

7 / 7 BBC deşifre etti: İsrail'in kan donduran işkence yöntemleri!
12 Şubat 2024 - 12:03

ORDUDAN AÇIKLAMA

İşkencenin kayıt altında olduğunu bilen İsrail askerleri sık sık kadraja girerek durumdan duydukları "gururu" gözler önüne seriyor. TikTok'a yüklenen bir diğer videoda ise gözleri bağlanarak gözaltına alınmış Filistinliler yer alıyor. Silahlı İsrailli askerlerse, esirlerin yanında poz veriyor. 14 Aralık'ta paylaşılan bir videonun arka planında İbranice bir rap şarkısı çalarken BBC'nin Ilya Blank olarak teşhis ettiği İsrailli askerin videoda baş parmağını kaldırarak poz verdiği görülüyor.

İsrailli askerlerin işkenceden keyif aldıklarının resmen teyit edilmesinin ardından konuyla ilgili açıklama yapan İsrail ordusu, çoğu görüntünün sorgulama sırasında çekildiğini iddia etti. Öte yandan görüntüleri yayınlayan askerlerin sözleşmelerinin feshedildiği de öne sürdükleri iddialar arasında yer aldı.

Paylaşılan görüntüler, uluslararası uzmanları da harekete geçirdi. BM danışmanı Dr. Mark Ellis yaptığı açıklamada savaş esirlerinin aşağılanmasının ve küçük düşürülmesinin uluslararası kural ihlali olduğunun altını çizdi. Ellis, "İnsanları iç çamaşırlarıyla yürütüp bunu videoya almak kesinlikle bu kuralın ihlalidir. Mevcut kurallar bu yapılanların hiçbirine izin vermez" İfadelerini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster