Foto GaleriGündemBankalardan virüs salgınına karşı finansal istikrar önlemleri

Bankalardan virüs salgınına karşı finansal istikrar önlemleri

28 / 36 Bankalardan virüs salgınına karşı finansal istikrar önlemleri
23 Mart 2020 - 14:54

Türkiye Finans

Türkiye Finans, yeni tip korona virüs salgınının ülkemiz ekonomisine olan etkilerini azaltmak amacıyla bireysel ve ticari müşterilerine özel 6 maddeden oluşan kapsamlı destek paketini açıkladı.

Banka, nakit akışı bozulan veya bozulacağını ön gören tüm bireysel ve ticari müşterilerin talep etmeleri halinde kullanmış oldukları fonlara ilişkin taksit ödemelerini 30 Haziran 2020 tarihine kadar erteliyor. Ayrıca bireysel müşterilere de isterlerse kredi kartı ödemelerinde ilave finansman desteği sağlıyor. 

Halihazırda bireysel müşterilerine uygulanan dijital kanallar üzerinden ücretsiz EFT ve Havale işlemi uygulamasını, 30 Haziran 2020 tarihine kadar tüm müşterilerine sunuyor. 

Korona virüs salgını nedeniyle Türkiye ekonomisinde oluşabilecek hasarı hafifletmek için kendilerine düşen görevleri yapmaya hazır olduklarını açıklayan Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdür Vekili Murat Akşam, ilk günden itibaren tüm önlemleri almak için aralıksız çalıştıklarını belirtti. Gelinen aşamada salgının ekonomiye olan etkilerini azaltmak amacıyla bireysel ve ticari müşterileri için bir dizi uygulamayı hayata geçirdiklerini söyleyen Murat Akşam, salgın nedeniyle hayatını kaybedenlere başsağlığı, tedavi görenlere acil şifalar dileyerek başta sağlık görevlileri olmak üzere salgınla mücadele konusunda çalışan herkese teşekkür etti. Akşam, Türkiye Finans Katılım Bankası olarak 30 Nisan 2020 tarihine kadar yapılacak başvurular çerçevesinde şu önlemleri aldıklarını duyurdu:


YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hezimette sınır yoktur24 Mart 2020 12:43

    bir banka, kredisi birkaçgün bile gecikse müşterilerini 24 saat telefon ve maille taciz ediyor

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster