Foto GaleriEkonomiBakan Uraloğlu tarih verdi: İstanbul'a yeni metro hattı!

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İstanbul'a yeni metro hattı!

5 / 11 Bakan Uraloğlu tarih verdi: İstanbul'a yeni metro hattı!
15 Aralık 2023 - 15:07

'İSTANBUL, AVRUPA'NIN VE DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ ULAŞIM ALTYAPISINA SAHİP ŞEHİRLERİNDEN BİRİ OLACAK'

İstanbul'u Avrupa'nın ve dünyanın en gelişmiş ulaşım altyapısına sahip şehirlerinden biri yapmak için bir baştan diğer başa modern raylı sistem ağlarıyla donattıklarını anlatan Uraloğlu, şunları kaydetti:

"Dünyanın en özgün ve saygın kent içi raylı sistem projelerini bir bir hayata geçiriyoruz. Bugüne kadar İstanbul'da yapımını tamamlayıp, halkımızın hizmetine sunduğumuz metro hatları toplamda 130,2 kilometredir. Marmaray üzerinden hizmete açıldığı günden bu yana 1 milyarın üstünde seyahat gerçekleşti. 2 Ekim 2022 tarihinde hizmete açtığımız Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosundan şimdiye kadar yaklaşık 9 milyon İstanbulluya konforlu, güvenli ve hızlı ulaşım imkanı sağladık. Bu yıl 22 Ocak'ta açtığımız İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metrosu Hattı ile bugüne kadar 3,5 milyonun üstünde yolcu seyahat etti. 8 Nisan'da açtığımız şehir hastanesiyle bağlantılı olan Başakşehir-Çam ve Sakura Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattımızdan da açıldığı günden bugüne kadar yaklaşık 2 milyon yolcu seyahat gerçekleştirdi."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster