Foto GaleriGündemAvrupa'yı son 10 senede değiştiren en büyük 10 olay

Avrupa'yı son 10 senede değiştiren en büyük 10 olay

3 / 13 Avrupa'yı son 10 senede değiştiren en büyük 10 olay
02 Ocak 2020 - 09:11

Brexit: İngiltere önderliğindeki Birleşik Krallık Avrupa Birliği'nden ayrılıyor (2016)

İngiltere'de 23 Haziran 2016'da yapılan tarihi referandumda halk Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma yönünde oy kullandı. Bu olay AB'de bir ilk teşkil ederken yeni bir dönemin de başlamasına neden oldu. Referandum sonrası İngiltere kısaca "Brexit" olarak tabir edilen bu sürece kilitlendi ve ülkedeki bir numaralı gündem konusu bu oldu. Brexit süreci boyunca 2 başbakan işinden oldu ve ülke 2 defa genel seçimlere gitti.

Brexit İngiltere'de o kadar çok konuşulmaya başlandı ki halktan gelen talep üzerine Brexit konusuna hiç değinmeyen ana haber bültenleri hazırlandı. Nihayet İngiltere'de 12 Aralık'ta yapılan genel seçimlerde Muhafazakar Parti sandıktan birinci çıktı ve Başbakan Boris Johnson'ın bu zaferi Brexit tartışmalarına son noktayı koydu.

Brexit'in resmi olarak gerçekleşmesi sonrası AB ülkelerinde ekonomik açıdan büyük bir olumsuz etki bekleniyor. Başta Kuzey İrlanda, İspanya ve Fransa başta olmak üzere AB ülkelerinde 1,5 milyonu aşkın İngiliz vatandaşı yaşıyor. Brexit sonrası oturum ve çalışma izinleri riske giren İngiliz göçmenlerin büyük çoğunluğu yaşadıkları ülkelerde AB vatandaşlığına başvurdu. İngiltere ile 27 AB ülkesi arasındaki ekonomik ilişkilerin de Brexit sonrası yavaşlaması bekleniyor. Brexit nedeniyle Kuzey İrlanda ve İskoçya'nın Birleşik Krallık'tan ayrılarak AB üyesi olması da, bu bölgedeki siyasi yapıyı derinden etkileyebilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster