Foto GaleriEkonomiAvrupa'da ekonomik kriz: Faiz artışı sinyali!

Avrupa'da ekonomik kriz: Faiz artışı sinyali!

7 / 9 Avrupa'da ekonomik kriz: Faiz artışı sinyali!
13 Mayıs 2022 - 11:33

MAAŞ ARTIŞLARI ENFLASYONUN ALTINDA

Euro bölgesinde, ücret artışlarının enflasyonun altında kalması da bir başka önemli sorun olarak gündeme geliyor. İspanya'da, müzakere edilen ücretler Mart ayında yüzde 2,4 artarak 2011'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. İspanyol Merkez Bankası, "giderek daha fazla çalışanın, ücretlerini enflasyona endeksleyen maddeler talep ettiğine" dikkat çekiyor. Avusturya'da ücretler yüzde 2,6 ve Hollanda'da yüzde 2,7 arttı. Almanya'da artışın önümüzdeki aylarda gerçekleşmesi bekleniyor. Pandeminin sonunda ekonomilerin yeniden açılması, talepte ani bir artışa neden olsa da, tedarik zincirlerinin hala çok düzensiz olması enflasyonu arttıran bir etki yarattı. Ukrayna'daki savaş, başta petrol ve gaz olmak üzere tüm hammaddelere şiddetli bir enflasyon şoku ekledi.

Christine Lagarde, "şok unsurların" yanı sıra "uzun vadeli faktörlerden" de bahsederek, "Fiyatlar üzerinde aşağı yönlü etkisi olan küreselleşme kesintiye uğradı. Ukrayna'daki savaş ve Çin'deki salgın şirketlere arz kaynaklarını çeşitlendirme ihtiyacını gösterdi. Böyle bir politika, ne kadar gerekli olursa olsun, bir maliyeti var. Fakat, savaşın olumsuz etkileri olsa da, muhtemelen yeşil geçişi hızlandırma gibi olumlu bir etki de yaratabilir" dedi.

Lagarde, petrol fiyatlarının uzun süre yüksek kalabilme ihtimaline dikkat çekti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster