Foto GaleriGündemAvrupa kıtasında korona virüsün görülmediği tek ülke kaldı

Avrupa kıtasında korona virüsün görülmediği tek ülke kaldı

8 / 31 Avrupa kıtasında korona virüsün görülmediği tek ülke kaldı
16 Mart 2020 - 10:50

AVUSTURYA'DA İKİNCİ ÖLÜM VAKASI

Avusturya Sağlık Bakanlığı'nın son verilerine göre, ülkede virüslü sayısı yaklaşık 200 yeni vaka ile 800'e çıktı. Ayrıca virüs nedenli ikinci ölüm de gerçekleşti. Öte yandan, koronavirüsün yayılmasını önlemek ve yayılma hızını azaltmak için hükümet yeni kararlar almayı sürdürüyor.

Başbakan Sebastian Kurz, virüse ilişkin son durumu ve alınan yeni kararları, mecliste yaptığı konuşmada kamuoyuyla paylaştı. Kurz, yeni önlemler kapsamında bütün toplantıların iptal edildiğini bildirerek, salı gününden itibaren bütün restoranların kapatılacağını, böylelikle büyük marketlerin gıda rezervlerinin korunmuş olacağını aktardı.

Zorunlu olunmadığı müddetçe dışarı çıkma konusunda vatandaşların daha bilinçli hareket etmesini isteyen Kurz, sağlık ve gıda sektöründe çalışanların yanı sıra ertelenmesi mümkün olmayan iş yerlerinde çalışanların dışında mümkün olduğu kadar kimsenin dışarı çıkmamasının tavsiye edildiğini aktardı. Kurz, virüs nedeniyle ekonominin zarar görmemesi ve işsizlik oranının artmaması için 4 milyar euro bütçe ayrıldığını da duyurdu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster