Foto GaleriGündemAtatürk'ün '1921 Ankara Antlaşması' için Fransa'ya yazdığı mektup sergide

Atatürk'ün '1921 Ankara Antlaşması' için Fransa'ya yazdığı mektup sergide

3 / 6 Atatürk'ün '1921 Ankara Antlaşması' için Fransa'ya yazdığı mektup sergide
03 Kasım 2021 - 13:53

ATATÜRK'ÜN MEKTUBU

Ankara Fransız Kültür Merkezi Müdürü Sophie Gauthier, sergideki en önemli eserlerden birisinin Atatürk'ün yazdığı mektup olduğunu söyledi.

Gauthier, "O dönemde Mustafa Kemal Atatürk, Fransız Konsey Başkanı Aristide Briand'a anlaşmanın imzalanması dolayısıyla tebriklerini iletmek için 23 Aralık 2921'de Fransızca bir mektup göndermiştir. Mektubun bir örneği şu anda sergimizde bulunuyor. Yanında da Mustafa Kemal Atatürk ve Aristide Briand’ın fotoğrafları var. Bu çok az bilinen belgelerden biriydi ve ilk defa Ankara'da sergileniyor" dedi.

"Mektup zamanında Fransa'ya gönderildiği için Fransız diplomatik arşivlerinde bulunuyordu" diyen Gauthier, "Onu talep ettik. Ve mektubun bir versiyonunu bize gönderdiler. Biz de bunu sergimizde değerlendirdik. Mustafa Kemal Atatürk mektupta anlaşmanın imzalanmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ediyor ve bunun Türk toplumundaki yansımalarını yazıyor" diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster