Foto GaleriOtomobilAraç kiralamak isteyen tatilcilere ‘kopya site’ tuzağı: 5 bin mağdur!

Araç kiralamak isteyen tatilcilere ‘kopya site’ tuzağı: 5 bin mağdur!

4 / 7 Araç kiralamak isteyen tatilcilere ‘kopya site’ tuzağı: 5 bin mağdur!
08 Haziran 2023 - 11:04

Zincir araç kiralama firmalarının sitelerini birebir kopyalayan dolandırıcılar, kullanıcıların arama motorlarına 'araç kiralama' yazmaları halinde sahte web sitelerine yönlendirilmesini sağlıyor. 'com., com.tr' gibi uzantılar yerine çoğunlukla 'xyz, abc' ya da karmaşık ifadelerle yer alan uzantılı kopya siteler, tatilcilere rezervasyon yapıyormuş gibi işlem yaptırıyor. Ardından dolandırıcılar kendilerine gelen bildirime göre tatilci ile iletişime geçerek verdikleri hesaba kapora ödemesi yapmasını istiyor. Uygun fiyatlı aracı kiralamak isteyen tatilci ise istenen miktarı hesaba yönlendirip işlemi gerçekleştirdiğini düşünüyor.

Dolandırıldığını anlamayan tatilciler, tatil için geldikleri Antalya'da aracı teslim almak isterken gerçekle yüzleşiyor. Ortada kiralanan araç olmadığı gibi tatil planlarında aksama yaşamak istemeyen tatilciler bu kez araç bulmak için uzun süre uğraş vermek zorunda kalıyor. Tatilcilerin çoğunluğu ise lüks sınıfta değerlendirilen araçları kiralayan gurbetçilerden oluşuyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster