Foto GaleriEkonomiAlo 175 hattı ile nokta atışı ihbarlara anında denetim!

Alo 175 hattı ile nokta atışı ihbarlara anında denetim!

5 / 8 Alo 175 hattı ile nokta atışı ihbarlara anında denetim!
29 Mayıs 2022 - 14:24

Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Avni Dilber, 'Alo 175 Çağrı Merkezi'nin vatandaşların günlük karşılaştığı sorunlar ile ilgili bilgi alabileceği, yasal haklarını nasıl takip edecekleri konusunda bilgi alabilecekleri bir hat olduğunu söyledi.

Dilber, gelen ihbar ve şikayetlere ilişkin, "Çoğunlukla, fiyat artışları söz konusu, abonelik sözleşmeleri, ayıplı mal ve ayıplı hizmet çağrıları geliyor. İhbar bizim için aynı zamanda bir denetim kaynağıdır. Hangi alanda şikayetler yoğunlaşıyorsa, biz bakanlık olarak bir aksiyon alıyoruz. Örneğin; abonelik sözleşmeleri alanında ciddi bir şikayet yoğunluğu varsa biz bir taraftan denetimler yapmak sureti ile idari yaptırımlar uyguluyoruz, kaldı ki bizim cezalarımız çok yüksek. Gelen şikayetler hem firmaların otokontrolünü sağlamaya yardımcı olurken, bir taraftan da bizim hangi alanlara fokuslanmamız gerektiğini, bizi yönlendirdiğini bilmenizi isterim. Bu şikayetler, hangi alanda sorun olduğunu aynı zamanda bize bildiriyor" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster