Foto GaleriGündemAlman vatandaşı olmak kolaylaşıyor: İşte yeni yasanın detayları...

Alman vatandaşı olmak kolaylaşıyor: İşte yeni yasanın detayları...

7 / 12 Alman vatandaşı olmak kolaylaşıyor: İşte yeni yasanın detayları...
01 Aralık 2023 - 12:48

"ÖNCEKİ VATANDAŞLIĞI KAYBETMEK TÜRKLER İÇİN BİR SORUN"

Başta Türkler olmak üzere Almanya'da yaşayan pek çok kişi için asıl vatandaşlıktan çıkmak, aile ile teması tehlikeye atmak ve kişisel kimlik duygusunu kaybetmek gibi birçok soruna yol açabilir. Almanya'da kaç yabancının asıl vatandaşlığını korumak için vatandaşlığa geçtikten kaçındığını tespit etmek zor olsa da, bunların 5,3 milyonu uzun süredir (yani en az 10 yıldır) Almanya'da yaşıyor. Bu kişilerden biri de Berlin'de yaşayan yazılım test uzmanı Tekin.

Tekin, “Almanya’da doğdum, burada okula gittim, her şeye rağmen oy kullanamıyorum. İkinci bir pasaporta izin verilir verilmez, bunun için başvuracağım” dedi.

Almanya'da aşırı sağın yükselişini özellikle endişe verici bulan Tekin, “'Şu anda Almanya'da kendimi çok huzursuz hissediyorum. Her üç kişiden biri AfD'ye oy veriyor ve dolayısıyla gizli bir Nazi gibi görünüyor. Değişimi demokratik yollarla gerçekleştirme konusundaki güçsüzlük, her iki vatandaşlığın da önemini vurguluyor” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster