Foto GaleriGündemAfganistan'da son durum: Kabil'de gündelik hayat...

Afganistan'da son durum: Kabil'de gündelik hayat...

7 / 12 Afganistan'da son durum: Kabil'de gündelik hayat...
07 Eylül 2021 - 08:35

DÜĞÜNLER: MÜZİK YASAK HAVAİ FİŞEK SERBEST

Kabil’de düğünler, genellikle ağustos ve eylül aylarında yapılıyor. Öyle ki ağustos ayı için “düğün ayı” bile deniliyor. Taliban’ın Kabil’e girmesi, düğünlerin yapılmasında bir aksamaya neden olmamış. Daha önce tarihi belirlenen düğünler ertelenmemiş. Taliban’a rağmen düğünler devam ederken, düğünlerin organizasyonunda değişikliğe gidilmiş. Önceki Afganistan hükümeti döneminde haremlik-selamlık (kadın ve erkeklerin ayrı yerde olması) uygulaması, Taliban döneminde de devam ediyor. Ancak bir farkla: Eskiden müzik ve yöresel oyunların serbest olduğu düğünlerde artık eğlence ve müzik yok.

Düğünlerde müzik çalınması Taliban ile son bulmuş. Kadın ve erkeklerin, damat ile gelinin ayrı bölümlerde oturduğu düğünlerde sadece yemek ve takı merasimi yapılıyor. Müziğin yasak olduğu düğünlerde havai fişek gösterisi ise serbest. Saat 18.00’de başlayan ve saat 21.00’de biten düğünlerde patlatılan havai fişekler karanlığa gömülen Kabil’i kısa süreli aydınlatıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster