Foto GaleriGündemAfganistan'da mor isyan: Korkmuyoruz!

Afganistan'da mor isyan: Korkmuyoruz!

6 / 6 Afganistan'da mor isyan: Korkmuyoruz!
08 Eylül 2021 - 08:24

"20 GÜNDE 3 KEZ EVDEN ÇIKTIM"

MARYAM MEŞEL HAŞİMİ:

"Uluslararası ilişkilerde okudum, sosyal medyada kanalım vardı, orada yayın yapıyorduk. Taliban gelince yayınımız durdu, şu an işim yok, çalışmıyorum. Taliban geldiği günden beri üçüncü kez evden çıktım, korkuyorum evden çıkmaya. Önceden her gün dışarıdaydım, arkadaşlarımla buluşuyordum, geziyorduk. Şimdi yanımda annem, kardeşim, babam olmadan evden tek başıma çıkamıyorum.

Bunların hedefi sadece elbise değil, kadını eve kapatmak. Bizim önceki yönetimimiz de İslam’dı, Taliban’dan önce de Müslümandık. Sanki Müslümanlık, Taliban ile gelmiş gibi. Bunlar her gün yeni kurallar getiriyor, yeni bahaneler üretiyor. Taliban’ın da artık değişmesi gerekir. Artık Afganistan, Kabil eskisi gibi değil. Korku var ama mücadelemiz de var.

Üniversitedeyken tekvando milli takım sporcusuydum, İçişleri Bakanlığı’nda işe başlayacaktım. Taliban gelmeseydi eğer bir hafta sonra işbaşı yapacaktım. Taliban geldi, tek ses çıkartan, itiraz eden kadınlar oldu. Eğer erkekler de destek olsa Taliban’a karşı çok şey başarırız."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster