Foto GaleriGündemABD petrol için iki ülkeye sarıldı!

ABD petrol için iki ülkeye sarıldı!

6 / 9 ABD petrol için iki ülkeye sarıldı!
09 Mart 2022 - 09:41

"PETROL 300 DOLARA FIRLAR"

Rusya, ABD ve Batı’nın petrol ambargosunu engellemeye çalışıyor. Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksander Novak, petrol ihracatına yasak ve ambargo getirilmesinin dünya ekonomisine yıkıcı bir etkisi olacağını belirterek, “Petrol fiyatları akıl almaz seviyelere, varili 300 dolara çıkar. Batı dünyası Rus enerjisine kısa sürede alternatif bulamaz. Avrupa’ya giden Kuzey Akım 2 boru hattı projesini iptal ettiniz, ama Rusya bu düşmanca adıma henüz karşılık vermedi. Birinci (Kuzey Akım 1) boru hattından hâlâ Gaz veriyoruz. Avrupa’ya gazı kesebilirdik, henüz kesmedik’ dedi.

Rusya diğer yandan da İran’la yapılacak yeni anlaşmayı lehine çevirme gayreti içinde. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, İran’la yapılan pazarlıklarda son dakika engeli çıkartarak, “Yeni anlaşmaya Rusya da taraf. ABD, en az dışişleri bakanı seviyesinde, İran’la yapılacak anlaşmanın Rusya’ya uygulanan ambargolardan etkilenmeyeceği ve İran-Rusya ekonomik ilişkilerinin devam edeceği yönünde yazılı onay vermezse, biz kabul etmeyiz” çıkışı yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Rusya’nın talebini, “İran’la nükleer anlaşmanın Rusya’ya ambargo ile ne alakası var” diyerek reddetti.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi09 Mart 2022 12:23

    Allah'ın sopası yok. Rusya'dn petrol ithalatını yasaklayan ülkeler , yüzer petrollere sarılacaklardır. Venezüela,İran için ambargo uygulayan Abd ,şimdi kuzu kuzu onlara gidecektir. Rusya'ya ambargo devam ettiği sürece petrol fiyatları Citi tahmini gibi olacaktır

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster